Spring naar de inhoud

Hout: warm karakter en natuurlijke duurzaamheid

Houten ramen en deuren blinken uit in charme en karakter. Bovendien garanderen de harde houtsoorten van vandaag een duurzaam, vormvast en sterk isolerend eindresultaat. Daardoor blijft de warme uitstraling van houten ramen en deuren nog even populair als enkele eeuwen geleden. Niet alleen voor landelijke woningen! Ook voor strakke en moderne woningen.

10 voordelen van houten ramen en deuren

 1. Houten ramen en deuren stralen charme en authenticiteit uit
  Houdt u van de warme uitstraling van hout? Dan valt u vast als een blok voor onze houten ramen en deuren. Een toonbeeld van authentieke charme en een klassevolle look.
 2. Houten ramen en deuren met uniek profiel van eigen ontwikkeling
  Wat onze houten ramen en deuren uniek maakt? De bijzondere, tijdloze vormgeving van onze profielen, het resultaat van eigen ontwikkeling. Bovendien bestaan onze profielen uit één stuk. Zo voorkomen wij water- en luchtindringing.
 3. Houten ramen en deuren met profielen uit eigen atelier
  Uw kwaliteitsgarantie? Onze ervaren schrijnwerkers maken de profielen van uw houten ramen en deuren volledig in huis, in ons eigen atelier. Vertrouw op onze profielen in één stuk voor een leven lang zorgeloos woonplezier.
 4. Houten ramen en deuren in Afrikaanse hardhoutsoorten
  Duurzaamheid troef bij houten ramen en deuren. Afrikaanse hardhoutsoorten zoals mahonie en padouk garanderen een perfecte water- en winddichtheid bij elke temperatuur en in elk seizoen. Zo waait uw energie niet via kieren en spleten naar buiten. Elke houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, duurzaamheidsklasse en charmes. Kijk en vergelijk zelf in onze showroom.
 5. Houten ramen en deuren voor uitstekende isolatie
  Hout is een natuurlijke warmte- en vochtregelaar. Daardoor houden uw houten ramen en deuren efficiënt koude of warmte buiten. Zelfs buurtlawaai krijgt geen kans dankzij uw sterk isolerende houten ramen en deuren.
 6. Houten ramen en deuren met natuurlook of laklook
  Wil u de charme van het natuurlijke hout volledig tot zijn recht laten komen? Laat uw ramen en deuren dan behandelen met kleurloze lak, voor een authentieke houtlook. Liever een kleurtje? Kies dan uit liefst 5000 charmetinten voor houten ramen en deuren. U kunt zelfs voor een andere kleur gaan voor de binnen- en buitenkant van uw ramen en deuren.
 7. Houten ramen en deuren in elke bouwstijl
  Houten ramen en deuren zijn vooral populair voor landelijke interieurs. Denk maar aan de standaard- of retrolook. Maar met een blokkader passen ze ook perfect in strakke en hedendaagse woningen. Zelfs de steellook – een ultrafijn, elegant profiel voor kleine, landelijke ramen – kan perfect in hout.
 8. Geef uw houten ramen en deuren levenslang
  Laat uw ramen met een natuurlijke houtlook elke 6 maanden behandelen, en uw gelakte ramen en deuren ongeveer elke 10 jaar – afhankelijk van de weersomstandigheden. Dankzij regelmatig onderhoud zien ze er lang als nieuw uit.
 9. Houten ramen en deuren voor een warm comfort
  Niets zegt beter ‘welkom’ dan hout in huis. Hout is een natuurlijk en warm materiaal en dat maakt het altijd gezellig in huis. Bovendien vertalen onze profielen dat gevoel van comfort ook in gebruiksvriendelijkheid en wooncomfort.
 10. Houten ramen en deuren voor een veilig gevoel
  Uw houten ramen en deuren zijn standaard uitgevoerd met een hoogwaardig veiligheidssysteem met verborgen scharnieren, zodat u ongewenste bezoekers efficiënt buiten houdt.

TOTAALOPLOSSING, inclusief accessoires en beslag

 • Hang- en sluitwerk, zoals standaard- en veiligheidsbeslag
 • Verdoken scharnieren mogelijk voor een strakkere look
 • Krukken of handgrepen: van retro T-vorm over strak inox tot gelakt in hetzelfde kleur als uw profiel
 • Rolluiken met manuele of elektrische bediening
 • Zonneweringen met manuele of elektrische bediening, groepssturingen, zon- en windwachter, …
 • Binnenafwerking zoals deurstijlen, rolluikkasten, gordijnbakjes, …

Vergelijkende eigenschappen materialen

PVC

Aluminium

Hout

Prijs

Zeer budgetvriendelijk

Hogere prijsklasse

Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Isolatie

Uitstekend

Zeer goed

Zeer goed

Veiligheid

Uitstekend

Uitstekend

Uitstekend

Onderhoud

Geen onderhoud

Weinig tot geen onderhoud

Gemiddeld onderhoud

Stijl & kleur

Uitgebreid gamma

Onbeperkte keuze

Onbeperkte keuze