Spring naar de inhoud

Aluminium schuiframen MasterPatio 180

Meesterlijk slank, strak én superisolerend

Natuurlijk wil je wonen in duurzame schoonheid. Maar je wil ook volop genieten van de schoonheid rondom je huis. Dankzij MasterPatio, het nieuwste systeem van Reynaers Aluminium, doe je het meteen allebei. Dit innovatieve schuifraamsysteem zorgt voor een unieke woonbeleving, waarbij de schoonheid van binnen en van buiten in elkaar overlopen. MasterPatio is bijzonder duurzaam op elk gebied. Zo resulteert zijn sterke energieprestatie in lagere facturen. Het is een hoogkwalitatieve toepassing waar je van blijft genieten, een leven lang.

MasterPatio is een superisolerend systeem voor schuiframen in zeer energiezuinige bouwprojecten. MasterPatio voldoet aan de strenge eisen van lage-energiewoningen en passiefbouw. Het is ook uitermate geschikt voor de toepassing van drievoudige beglazing.

MasterPatio is als hefschuifsysteem beschikbaar in de uitvoeringen monorail, duorail en drierail.

Ook op esthetisch vlak tilt MasterPatio je woning naar een hoger niveau. Zijn bijzonder slanke, strakke ontwerp voegt steeds weer pure schoonheid toe, zowel binnen als buiten, en maakt grotere raampartijen mogelijk.

Bovendien biedt het enorm veel architecturale opties, met een opengaande vleugel tot 400 kghoogtes tot 3,6 m én talloze mogelijke configuraties.

MasterPatio inspireert mooie en complete geveloplossingen op maat en is ook perfect afgestemd op de MasterLine ramen en deuren zodat het uiteindelijke design altijd aansluit bij jouw smaak en persoonlijkheid, als ultieme expressie van meesterlijk wooncomfort.

Kies de opengaande delen

Afhankelijk van je wensen en de architecturale vereisten van je woning kan je ConceptPatio 130 kiezen tussen monorail, duorail en drierail. Hoe meer rails, hoe meer mogelijkheden om vleugels te verschuiven.

Monorail

Schuifraam met één rail

Zoals de naam aangeeft, is een monorail een schuifraam met maar één rail. Monorail-schuiframen bestaan uit een vaste glaspartij en een opengaande vleugel, die als schuifraam dient. Het vaste gedeelte bevat meer glas en minder profiel dan een duo- en drierailsysteem, waardoor het strakker en minimalistischer oogt.

Duorail

Dubbele rails voor optimale symmetrie

Dit is doorgaans het standaard-systeem en heeft dubbele rails. Een duorail bestaat uit een vast kader met twee identieke vleugels erin. Eén vleugel kan vast gemonteerd worden, maar beide vleugels kunnen ook als schuivend element fungeren. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een mooie symmetrie. Je kan ook kiezen voor een dubbel duorail-schuifraam, met twee vaste en twee opengaande delen. Zo krijg je een schuifraam met een opening in het midden.

Hefschuifsysteem

Voor een vlotte opening en sluiting is ConceptPatio 130 verkrijgbaar als een hefschuifsysteem.  Bij een hefschuifsysteem wordt de opengaande vleugel eerst opgetild, zodat je hem daarna nog vlotter kan verschuiven. De rubberdichting van het hefschuifsysteem zorgt voor nog betere prestaties op vlak van wind- en waterdichtheid en op vlak van akoestiek.

Kleuren en afwerkingen
in lijn met jouw leven

  • Kies uit alle RAL-kleuren
  • Hoogwaardige kleuring door poederlakken en/of anodisatie
  • Poederlakken voor mat of glanzend, Coatex™ of metaalafwerking
  • Anodisatie benadrukt de aluminiumstructuur
  • Langdurige bescherming tegen water en UV
  • Onderhoudsarm & eenvoudig te reinigen