Spring naar de inhoud

Aluminium schuiframen Concept Patio 130

Dé standaard in schuifraamsystemen

ConceptPatio 130 is de standaard voor hedendaagse nieuwbouw en grondige renovatieprojecten en voldoet aan alle hedendaagse energie- en isolatienormen.

Om nog hogere isolatiewaarden te bekomen, kan je ook nog kiezen voor ConceptPatio 130 HI. ConceptPatio 130 maakt niet alleen schuiframen mogelijk met een hoogte tot 2,50 m, maar ook glasgewichten van de opengaande vleugel tot 300 kg. Dit systeem is zowel met een schuif als met een hefschuif beschikbaar in de uitvoeringen monorail, duorail en drierail.

Bovendien kan het ook toegepast worden in een hoekoplossing, waarbij twee schuivende delen op de hoek sluiten. Dat garandeert de beste buitenbeleving, omdat geen hoekprofiel het zicht of de doorgang belemmert.

Ontdek alles over ConceptPatio 130 schuiframen in de uitlegvideo.

Kies de opengaande delen

Afhankelijk van je wensen en de architecturale vereisten van je woning kan je ConceptPatio 130 kiezen tussen monorail, duorail en drierail. Hoe meer rails, hoe meer mogelijkheden om vleugels te verschuiven.

Monorail

Schuifraam met één rail

Zoals de naam aangeeft, is een monorail een schuifraam met maar één rail. Monorail-schuiframen bestaan uit een vaste glaspartij en een opengaande vleugel, die als schuifraam dient. Het vaste gedeelte bevat meer glas en minder profiel dan een duo- en drierailsysteem, waardoor het strakker en minimalistischer oogt.

Duorail

Dubbele rails voor optimale symmetrie

Dit is doorgaans het standaard-systeem en heeft dubbele rails. Een duorail bestaat uit een vast kader met twee identieke vleugels erin. Eén vleugel kan vast gemonteerd worden, maar beide vleugels kunnen ook als schuivend element fungeren. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een mooie symmetrie. Je kan ook kiezen voor een dubbel duorail-schuifraam, met twee vaste en twee opengaande delen. Zo krijg je een schuifraam met een opening in het midden.

Drierail

Drie rails voor maximale openheid

Een drierail-schuifraam bestaat uit een vast kader met drie vleugels, op drie rails. Je kunt twee vleugels openschuiven om maximale openheid te creëren. Omdat je de twee schuivende delen tot over het vaste deel schuift, krijg je een opening die twee derde van de totale breedte van je schuifraam omvat.

Hefschuifsysteem

Voor een vlotte opening en sluiting is ConceptPatio 130 verkrijgbaar als een hefschuifsysteem.  Bij een hefschuifsysteem wordt de opengaande vleugel eerst opgetild, zodat je hem daarna nog vlotter kan verschuiven. De rubberdichting van het hefschuifsysteem zorgt voor nog betere prestaties op vlak van wind- en waterdichtheid en op vlak van akoestiek.

Kleuren en afwerkingen
in lijn met jouw leven

  • Kies uit alle RAL-kleuren
  • Hoogwaardige kleuring door poederlakken en/of anodisatie
  • Poederlakken voor mat of glanzend, Coatex™ of metaalafwerking
  • Anodisatie benadrukt de aluminiumstructuur
  • Langdurige bescherming tegen water en UV
  • Onderhoudsarm & eenvoudig te reinigen